fbpx

Yulinin koiranlihafestivaali järjestetään tänäkin vuonna

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jopa 10 000 eläintä kidutetaan ja syödään vuosittain Yulinin festivaalissa Kiinassa. Tänäkin vuonna festivaali järjestetään kesäpäivänseisauksen aikaan, alkaen 21. kesäkuuta. Koiria ja kissoja teurastetaan elävältä muun muassa keittämällä, hakkaamalla ja polttamalla.

Koiranlihan syönti on ollut satoja vuosia traditio Kiinassa ja sen sanotaan kuuluvan heidän kulttuuriinsa. Kiinassa syödään vuosittain noin 10-20 miljoonaa koiraa. Koiranlihaa syödään myös muissa Aasian maissa, kuten Etelä-Koreassa ja Vietnamissa.

Etelä-Kiinassa Guangxin alueella sijaitsevassa Yulinin kaupungissa järjestettävässä festivaalissa koiria ja kissoja pidetään ahtaissa häkeissä ilman vettä, ruokaa tai tilaa liikkua. Eläinten oikeuksista ei ole tapahtumassa käsitystäkään, sillä eläimiä kohdellaan äärimmäisen julmalla tavalla. Sen lisäksi festivaalilla käytetty koiranliha on peräisin mustasta pörssistä  tai varastetuista koirista. Kulkukoiria ja -kissoja on kidnapattu kaduilta ja lemmikkieläimiä talojen pihoilta festivaaliin kidutettavaksi ja syötäväksi.

Kidutuksella uskotaan lihan maistuvan paremmalta

Yulinissa uskotaan koiranlihan lisäävän miehen seksuaalista kestävyyttä, viilentävän kesän helteissä sekä pitävän pahat henget loitolla. Lihan uskotaan myös maistuvan paremmalta, jos koiraa kidutetaan teurastuksen yhteydessä. Festivaalissa koiria ja kissoja teurastetaan elävältä muun muassa hirttämällä, polttamalla, keittämällä, hakkaamalla ja antamalla sähköä.

Yulinin festivaali on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Ravintoloiden pitäjät ja tapahtumaa puolustavat sanovat koiranlihan syönnin kuuluneen varsinkin kesäpäivänseisauksen aikana perinteiseen. Monet ihmiset ovat pelastaneet ja yrittäneet pelastaa eläimiä kidutukselta, aktivistit ovat pitäneet protesteja ympäri maata, sekä julkisuudenhenkilöt ovat ottaneet pitäneet mellakkaa sosiaalisessa mediassa koskien Yulinin festivaalia. Silti festivaali järjestetään tänäkin vuonna.

Monet eri ryhmät protestoivat koiranlihafestivaalin lopettamisen puolesta ja keräävät allekirjotuksia adresseihin festivaalin lopettamisen puolesta. Myös Facebookista löytyy monia Stop the Yulin -ryhmiä.

Täällä voit äänestää festivaalin lopettamisen puolesta!

Lähteet ja lisätiedot:

One Green Planet http://www.onegreenplanet.org/news/action-needed-to-save-dogs-from-yulin-meat-festival/

Keskisuomalainen http://www.ksml.fi/ulkomaat/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit-suosittelevat-%E2%80%93-Koiransy%C3%B6ntifestivaali-alkaa-Kiinassa/366222

Independent http://www.independent.co.uk/news/world/asia/explainer-yulin-dog-meat-festival-china-a6968861.html

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti