fbpx

Virtual Pet – Lemmikkimessut netissä, ostoksille kotisohvalta.

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Virtual Pet – Lemmikkimessut netissä, ostoksille kotisohvalta. Jokaisen muistiin jäi varmasti kevät 2020. Virus, joka pysäytti maailman, pakotti luomaan lukuisia uusia toimintatapoja niin myynnin kuin etätöidenkin parissa.

 

Tapahtumat peruttiin lähes jokaisesta maailman kolkasta ja tämä olikin erittäin suuri takaisku lukuisille niin pienille, kuin suurillekin yrityksille ja tapahtumien järjestäjille.

 

Maailmaa mullistaneen “vitsauksen” seurauksena syntyi Suomen ensimmäiset virtuaaliset lemmikkimessut, jotka kantavat nimeä “Virtual Pet – Lemmikkimessut netissä”.

 

MITEN KAIKKI ALKOI?

 

Oli maaliskuun alku, kun surffailin Facebookissa jossain yrittäjäryhmässä. Joka tuutista toitotettiin valloilla jylläävästä viruksesta. Huomioni kiinnittyi julkaisuun, jossa kyseltiin virtuaalisille lemmikkimessuille järjestäjää. Olin miettinyt juurikin jotain tämänsuuntaista nettitapahtumaa itsekin, joten päätin ottaa yhteyttä. Henkilö oli lemmikkimuistomerkkejä valmistavan Cheriestin Jonna. Jaana Dogiumilta muistelee uutta ja erikoista tilannetta.

 

Maailma oli päälaellaan, kaikki tapahtumat peruttu ja jostain piti kumminkin repiä elantoa. Tämä sai 2 eläinalan yrittäjää lyömään kättä päälle ja järjestämään tapahtuman nettiin, mikä toisi yrittäjille näkyvyyttä ja liikennettä kassavirtaan.

 

Päätimme laittaa oman kortemme kekoon auttaaksemme eläinalan pienyrittäjiä tässä vallitsevassa tilanteessa ja järjestää virtuaaliset lemmikkimessut. Homma laitettiin nopeasti tulille ja eikun mainosta ja postausta somekanaviin.

Lemmikkimessut

 

Kyllä tähän vaadittiin kaksi (hullun) rohkeaa yrittäjää, joiden ajatukset käy yksiin. Liikaa aikaa ei ollut suunnitteluun ja yhteistyö Dogiumin Jaanan kanssa sujui mutkattomasti ja oli todella hauskaa järjestää ja vetää messuja! Itseasiassa olin jo Dogiumin myyjänä, mutta kunnolla minun ja Jaanan yhteistyö lähti liikkeelle näiden messujen myötä, kun Jaana bongasi minun messukyselyni Facebookista. Jonna Muistelee messujen alkutaivalta, jolloin idea oli vasta ajatusasteella.

 

Vaikka aikaisempaa kokemusta messujen järjestämisestä ei kummallakaan ollut, tuotti yhteistyö hedelmää.  Messut otettiin hyvin vastaan niin yrittäjien, kuin messuvieraidenkin keskuudessa.

 

Vaikka kaikki olikin uutta, hommien täytyi tapahtua nopeasti ja ratkaisuja tehdä hetkessä, messujen järjestäminen osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi ja ennenkaikkea hauskaksi! Saumaton yhteistyö kantoi ja saimme luotua pikaiseen aikatauluun ja kokemattomuuteen nähden mahtavat messut!

 

Näin syntyi Suomen ensimmäiset Virtual Pet – Lemmikkimessut netissä.

 

Kyllähän messujen jälkeen pää oli kuin Haminan kaupunki, mutta mieli oli iloinen ja onnellinen. Onnistuminen tuntemattomalla alueella teki äärimmäisen hyvää itsetunnolle, ja mikä parasta, useat yrittäjät olivat saaneet hyvin kauppoja aikaiseksi.

 

Vaikka elimme ja vieläkin elämme haastavien aikojen keskellä, niin kyllä tästä on paljon hyvää seurannut. Virtuaalimessuja on järjestetty eri aloilla ja yritykset ovat pakon edessä “joutuneet” innovoimaan huikeita asioita. Suuri muutos on hyvä sysäys kehitykselle ja jos virtuaalisia messuja ylipäätään ajatellaan, niin luultavasti ihmiset ovat paljon ottavaisempia tällaisille tapahtumille, kuin jos verrataan aikaa vaikka viisi vuotta sitten.

 

Jatkoa ensimmäisille messuille

 

Koska ensimmäisiltä messuilta palaute oli erittäin hyvää, messut päätettiin järjestää toistamiseen. Ajankohdaksi valikoitui 22.-23. elokuuta.

 

Monta asiaa viisaampana messuja rakennetaan nyt uudelleen. Esimerkiksi messualustana toimiva Facebook-sivu vaihtui ryhmään. Ryhmä mahdollistaa myyjien lisäävän itse omat tuotteensa teksteineen kansioonsa ja näin myös myyjä saa nostettua tuotteitaan etusivulle.

Lemmikkimessut

 

Edelliset messut järjestettiin Facebook-sivuilla. Tänne ei ollut myyjillä mahdollisuutta lisätä itse tuotteita, vaan me järjestäjät lisäsimme jokaisen kuvan ja tuotteen. Tämä sitten luonnollisesti lisäsi työtä melkoisesti. Mutta tästäkin selvittiin kunnialla ja positiivisella asenteella! Jaana nauraa.

 

Edellisten messujen tapaan myös tulevilla messuilla on livejuontoja ja -luentoja, huutokauppoja ja arvontoja. Jokaisesta yrityksestä löytyy myös esittely yrityksen omassa kansiossa.

 

Kuinka messuilu tapahtuu

 

Jokaisella yrittäjällä on oma kuvakansio, mistä löytyy messutarjouksia ja -tuotteita. Tuotteessa on linkki yrityksen omille verkkosivuille missä maksaminen tapahtuu.

 

Joillakin messumyyjillä tosin myynti saattaa tapahtua kirpputorityylillä, eli maksu suoritetaan myyjän tilille, jonka jälkeen tuote postitetaan suoraan messumyyjän toimesta.

 

Ohjaus eri tuoteryhmiin löytyy Dogiumin sivuilta. Ryhmässä on myös omat kansiot huutokaupoille ja arvonnoille.

 

Sekä Facebook-ryhmään, että Dogiumin messusivuille tulee aikataulu, mistä näkee mm. arvontojen ja huutokauppojen päättymisajat, livelähetykset ja juonnot. Kannattaa olla siis mukana seurailemassa, mitä mielenkiintoista tapahtumaan tulee messupäivien aikana. Klikkaa itsesi tapahtumapaikalle eli messuryhmään: www.facebook.com/groups/virtualpetfair

 

TÄSTÄ voit lukea artikkelin Cheriestistä, ja kuka yrityksen takana puuhaa.

Osa Dogium-kauppiaista osallistuu myös messuille. Kauppiaisiin tuotteineen pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

 

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti