Lainsäädäntö

Tätä verkkosivustoa (www.dogium.com) ylläpitää Dogium Oy (”Dogium”) niminen yritys, joka on rekisteröity Suomen lakien mukaisesti ja jonka rekisteröity toimisto sijaitsee osoitteessa Tekniikantie 2, 02150 Espoo.

Lue tämä käytäntö huolellisesti, ennen kuin käytät tätä sivustoa, koska siinä kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietoja ja miten käytämme evästeitä. Tämän sivuston käyttäminen osoittaa, että hyväksyt tämän käytännön. Jos et hyväksy tämän käytännön sisältöä, älä käytä tätä sivustoa.

Henkilötietojen kerääminen ja käyttö

Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla henkilö voidaan tunnistaa, ja niitä ovat esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite ja postiosoitteet. Dogium ei kerää käyttäjiensä henkilötietoja lukuun ottamatta tilanteita, joissa käyttäjä nimenomaisesti antaa tietonsa (esim. tilatessaan sähköisen uutiskirjeen, osallistuessaan tutkimukseen, kilpailuun tai arvontaan, tilatessaan näytteitä tai esitteitä ja pyytäessään tietoja) ja hyväksyy niiden käytön.

Tallennamme, käytämme ja siirrämme käyttäjän henkilötietoja ainoastaan suostumuksen mukaisesti ja aikaan ja sisältöön suhteuttaen vain sen verran kuin yksittäisissä tapauksissa on välttämätöntä, esimerkiksi vastataksemme käyttäjän kysymykseen tai huolenaiheeseen, täyttääksemme pyynnön tai tiedottaaksemme kilpailun tai arvonnan tuloksista.

Näiden seikkojen vuoksi voi olla välttämätöntä, että Dogium luovuttaa henkilötietoja ulkopuolisille palveluntarjoajille, jotka käsittelevät tietoja edelleen. Palveluntarjoajat voivat saada tiedot käyttöönsä esimerkiksi lähettäessään tuotteita, jakaessaan markkinointimateriaalia tai kilpailujen yhteydessä. Dogium edellyttää, että nämä osapuolet käsittelevät henkilötietoja ohjeidemme ja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti.

Kaikki muu käyttäjän henkilötietojen siirtäminen, esimerkiksi kirjautumistietojen siirtäminen sivustostamme ulkopuolisen sosiaalisen yhteisön sivulle tai verkkopalveluun kuten Facebookiin, vaatii käyttäjän etukäteen antaman luvan. Dogium vakuuttaa, että se ei myy tai vuokraa käyttäjän henkilötietoja kolmannen osapuolen käyttöön. On kuitenkin mahdollista, että joudumme luovuttamaan käyttäjän henkilötietoja, jos viranomaiset lain perusteella näin vaativat.

Oikeus tarkistaa säilytettäviä henkilötietoja

Käyttäjällä on oikeus saada tietää, säilytetäänkö häntä koskevia henkilötietoja. Tiedustelun voi tehdä osoitteeseen tuki@dogium.com. Pyynnön esittävän henkilön on tarvittaessa todistettava henkilöllisyytensä.

Käyttäjällä, jonka henkilötietoja on säilytetty, on aiheellisissa tapauksissa oikeus edellyttää häntä koskevien tietojen poistamiseen, korjaamiseen tai täydentämiseen.

Dogium pidättää oikeuden kieltäytyä henkilötietojen antamisesta käyttäjälle esimerkiksi siinä tapauksessa, että pyynnön esittäjän henkilöllisyyttä ei kyetä toteamaan riittävällä varmuudella. Kiellon perustelut ilmoitetaan käyttäjälle. Käyttäjällä on oikeus riitauttaa henkilötietojen luovuttamista koskeva kielteinen päätös siten kuin henkilötietojen käsittelyä koskevissa laeissa ja säädöksissä säädetään.

Henkilötietojen käyttö mainos- tai markkinointitarkoituksiin

Jos käyttäjä antaa nimenomaisen luvan henkilötietojensa käyttöön mainos- tai markkinointitarkoituksissa, henkilötiedot tallennetaan ja niitä voidaan käyttää kyseisiin tarkoituksiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi uutiskirjeiden ja näytetuotteiden lähettäminen sekä kilpailu- ja arvontakutsujen lähettäminen sähköpostitse, postitse tai mitä tahansa sellaista viestintäkanavaa käyttäen, johon käyttäjä on antanut suostumuksensa. Voimme käyttää käyttäjän antamia tietoja myös verkkopalvelumme analysoimiseen ja sen tehokkuuden parantamiseen, mainontaan, markkinointiin, markkinatutkimukseen ja myyntitarkoituksiin.

Luvan peruminen

Käyttäjä voi perua henkilötietojensa käyttöä koskevan suostumuksen kokonaan tai osittain milloin tahansa. Peruminen tulee voimaan välittömästi.

Automaattisesti tallennetut henkilöön liittymättömät tiedot

Kun web-sivustollamme käydään, keräämme automaattisesti yleisiä tietoja, joita ei voida yhdistää tiettyyn henkilöön. Näitä ovat esimerkiksi Internet-palveluntarjoajan nimi (tai jos kyseessä on yritysverkko, käyttäjän yrityksen nimi), web-sivu, jossa käytiin ennen siirtymistä omalle sivullemme, web-sivustoltamme haetut tiedot, haun päivämäärä ja kellonaika sekä käytetty käyttöjärjestelmä ja selainversio. Tiedot kerätään ja analysoidaan nimettöminä. Niitä käytetään ainoastaan web-sivujemme houkuttelevuuden, sisällön ja toiminnallisuuden parantamiseen. Niitä ei jatkokäsitellä eikä siirretä kolmansille osapuolille.

Evästeet (”Cookies”)

Käytämme evästeitä web-sivustomme käytön helpottamiseksi. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka selain tallentaa koneen kiintolevylle, jotta web-sivustoamme voidaan käyttää. Käytämme evästeitä, jotta saisimme paremman kuvan siitä, kuinka web-sivustoamme käytetään. Evästeiden avulla voimme myös parantaa käytettävyyttä. Evästeet auttavat esimerkiksi selvittämään, onko sivustomme tietyllä sivulla käyty. Evästeet kertovat myös, onko käyttäjä vieraillut sivuillamme aiemmin, vai onko kyseessä uusi käyttäjä. Käyttämiimme evästeisiin ei tallennu henkilötietoja, eikä muita sellaisia tietoja, joiden perusteella käyttäjä voitaisiin jäljittää. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, muuta Internet-selaimen asetuksia niin, että kaikki evästeet poistetaan koneen kovalevyltä, kaikki evästeet estetään tai evästeen mahdollisesta tallentamisesta varoitetaan.

Huomaa, että tietyt tämän sivuston ominaisuudet ja kaikki toiminnot eivät mahdollisesti ole käytettävissä, jos evästeet poistetaan käytöstä.

Tietoturva

Suojaamme käyttäjän tietoja katoamiselta, muokkaamiselta, varkaudelta tai valtuuttamattomien ulkopuolisten henkilöiden väärinkäytöksiltä käytössä olevin teknisin ja organisatorisin keinoin.

Päivitykset ja muutokset

Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojalausuntoon milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Pyydämme käyttäjiä lukemaan ehdot silloin tällöin uudelleen, jotta he pysyvät ajan tasalla muutoksista tai päivityksistä. Muutoslausunnossa annetaan voimaantulopäivä.