fbpx

Tierran Lemmikkipuoti – Lemmikkihoitola ja myymälä Kiimingissä

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Tierran lemmikkipuoti – Lemmikkihoitola ja myymälä Kiimingissä

Kaupallinen yhteistyö Tierran Lemmikkipuodin kanssa.

Tierran Lemmikkipuoti ei ole aivan tavallinen lemmikkitarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa, vaan yritys tarjoaa myös lomahoitoa kaneille ja jyrsijlöille, sekä erilaisia palveluita hoidon lisäksi.

Kanien ja jyrsijöiden tarvikkeisiin erikoistunut asiantunteva myymälä

Tierran Lemmikkipuodilla on se melko tyypillinen syntytarina. Aluksi toiminta oli pientä, tuotteita joitakin kymmeniä ja myynti tapahtui lähinnä näyttelyissä myyntipöydästä. Kun kysyntä kasvoi, täytyi yrittäjän vastata asiakkaiden tarpeisiin. Näin varasto kasvoi kasvamistaan, ja verkkokaupan perustaminen tuli ajankohtaiseksi.

”Idea Tierran Lemmikkipuotiin syntyi, kun jyrsijänäyttelyissä tuli puhe muiden harrastajien kanssa siitä, miten Oulusta puuttuu eläinkauppa, joka myisi erityisesti kaneille ja jyrsijöille tarvikkeita. Myöskään näyttelyissä ei kukaan yrittäjä käynyt myymässä tuotteitaan.”

Puoti pyrkii myymään mahdollisimman ekologisia ja lähellä tuotettuja tuotteita siinä määrin kuin niitä on tarjolla. Vaikka puodin on tarkoitus tarjota juuri kaneille ja jyrsijöille sopivia tuotteita ja palveluita, on siellä nykyään edustettuna myös koirat, kissat, hevoset, undulaatit sekä matelijat.

Sen lisäksi että puoti suosii mahdollisimman ekologisia, lähellä tuotettuja tuotteita, se myös pyrkii käyttämään kotimaisia pakkaustarvikkeita ja välttämään muovisten pakkaustäytteiden käyttöä. Muovisia pakkaustarvikkeita käytetään ainoastaan kierrätettäessä, eli vain siinä tapauksessa mikäli niitä tulee tilattujen tuotteiden mukana.

Puoti kiertää pitämässä myyntipöytää Oulun seudun jyrsijäharrastajat ry:n näyttelyissä. Lisäksi ruokia ja tarvikkeita kulkeutuu satunnaisesti muidenkin yhdistysten näyttelyihin sekä pitkin Suomea muiden menojen mukana.

Lemmikkihoitola

Tilat hoitolassa ovat nykyaikaiset

Puodin lemmikkihoitola on toiminut toiminut tiloissa alusta asti. Lemmikkihoitola tarjoaa kodinomaista ja luotettavaa hoitoa kaneille ja kaikille lemmikkijyrsijöille. Voit huoletta jättää lemmikkisi lomasi ajaksi hoitoon, sillä kokemusta kaneista ja jyrsijöistä on yrittäjällä kertynyt jo yli 15 vuoden ajalta.

Tilat ovat nykyaikaiset, asumukset on sijoiteltu niin, ettei lemmikit ole kosketuksissa toisiina sekä helposti siivottavissa. Tämä mahdollistaa mahdollisimman korkean hygieniatason. Myös eläinten hoitaja huolehtii riittävästä käsihygieniasta. Hoitolan pidosta on tehty tarvittavat ilmoitukset aluehallintovirastoon.

Lemmikkihoitola

Hoitolaan on vasta valmistunut kaneille ja marsuille yhdeksän kiinteää 120 x 50 cm tilaa. Tilat ovat helposti siivottavaa ja desinfioitavaa filmivaneria. Tiloista kaksi matalampaa ylinnä sijaitsevaa on varattu vain marsuille. Kolme korkeampaa lattian rajassa olevaa on isommille kaneille. Loput neljä on mahdollista käyttää kaneilla tai marsuilla tarpeen mukaan.

”Olen Mira Mykkälä, puodin pitäjä. Olen omistanut jyrsijöitä vuodesta 2004 ja kasvattanut talvikoita nimellä Halipulan, sekä gerbiileitä epävirallisesti (ollut ennen kasvattajanimi Tabulan). Lajiyhdistysten hyväksymät lemmikkituomarin oikeudet minulta löytyy kääpiöhamstereille, gerbiileille ja deguille. Lisäksi olen toiminut vuodesta 2008-2018 Oulun seudun jyrsijäharrastajien hallituksessa erinäisissä vastuutehtävissä. Tätä kautta olen kerryttänyt laajaa kokemusta eri jyrsijöistä ja hyvän jyrsijäharrastajien tukiverkoston, jonka avulla löytyy vastaus erikoisiinkin kysymyksiin.”

Kaneilla ja marsuilla on mahdollisuus jaloitella päivittäin niille tarkoitetulla alueella, jokainen omalla vuorollaan. Jaloittelun lisäksi aktiviteetteja löytyy myös älypeleistä, oksista ja muista virikkeistä. Kesällä ulkoilu onnistuu turvallisissa ulkoaitauksissa sään salliessa.

Lemmikkihoitola

 

Hoitojakso ja palvelut

Hoitojaksoon kuuluu:

 • Heinä.
 • Kuivikkeet (puupelletti tai puru).
 • Ruoka.
 • Virikkeet, kuten oksat ja älypelit.
 • Päivittäinen pieni annos tuoreruokaa.
 • Eläimen kunnon tarkistaminen.
 • Kynsien leikkaus tarvittaessa.
 • Päivittäinen käsittely.
 • Veden vaihto.
 • Asumuksen siivous.

”Hoitolassa on rajallinen määrä hoitopaikkoja, jotta pystymme huomioimaan tarpeeksi jokaista hoidokkiamme yksilöllisesti.”

Hoitolapalveluiden lisäksi Tierran lemmikkipuoti tarjoaa myös seuraavia palveluita:

 • Sukupuolen tunnistaminen eri lajeilta.
 • Kynsien lyhennys kaneilta ja jyrsijöiltä.
 • Hampaiden lyhennys hiiriltä, hamstereilta ja gerbiileiltä.
 • Lopetuspalvelu gerbiileille, hiirille ja hamstereille.

Lemmikkihoitola

Tuodessasi lemmikkiäsi hoitoon, varaa sille mukaan ruoka- ja juoma-astiat, vessa (mikäli sellaista käyttää) ja tuttu pesämökki. Mikäli ystäväsi on tottunut syömään runsaasti tuoreruokia, myös näitä on hyvä varata mukaan.

Pienemmät lemmikit on mahdollista tuoda hoitoon omissa asumuksissaan, tai vaihtoehtoisesti majoittaa hoitolan tarjoamissa ”yksiöissä”. Lisäksi voi halutessaan tuoda eläimelle mieluisia leluja ja virikkeitä ja kaneille mattoja asumuksen pohjalle. Leluja voi myös ostaa puodista hoidon alussa.

Ensimmäisellä hoitokerralla täytetään hoitosopimus, jossa on kirjattuna ylös eläimen/eläinten tiedot, hoito- ja ruokintaohjeet, toimintatapa eläimen sairastuessa, eläimen mukana tulevat tarvikkeet ja muu tarpeellinen, jottei mikään jää epäselväksi.

Lemmikkihoitola

Tierran lemmikkipuodin verkkosivut.

Tierran lemmikkipuodin löydät myös virtuaalisilta lemmikkimessuilta 22.-23.8. Lue artikkeli messuista TÄSTÄ, ja messuryhmään pääset TÄSTÄ.

Meri-Lapin eläinhoitola

Muistomerkki lemmikin viimeiselle leposijalle – Jonna luo kauniin figuurin tai muistolaatan

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti