fbpx
koirankarva

Valtaavatko koiran karvat kotisi? Näillä vinkeillä karvoista eroon

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Valtaavatko koiran karvat kotisi? Koirataloudessa täytyy siivota usein, jos haluaa pitää kotinsa puhtaana. Välillä se on kuitenkin vaikeaa, sillä koirankarvat jäävät kiinni huonekaluihin ja tekstiileihin. Kokosimme vinkkejä saada koti varmasti puhtaaksi koirankarvoista!

1. Kumihanskat

Hanskat käteen, kastele ja ala keräämään koiran karvoja. Kuminen ja märkä hanska poistaa karvoja loistavasti esimerkiksi matosta.

2. Tarrarullat ja erilaiset teipit

Näillä välineillä irtokarvoja saa hyvin pois, mutta haittapuolena on kulutus. Tarroja ja teippejä menee suuri määrä, jos niillä rupeaa puhdistamaan esimerkiksi sohvaa. Tarrarullat ja teipit kannattaa siis säästää esimerkiksi vaatteiden puhdistusta varten.

3. Vaahtomuovi ja karvankerääjäpallot

Pala vaahtomuovia tai karvankerääjäpallo laitetaan pyykkikoneeseen vaatteiden sekaan ja se kerää koiran karvat vaatteista pesun aikana.

4. Kuivausrumpu

Myös kuivausrummussa lakanoista ja vaatteista lähtevät koiran karvat helposti pois.

5. Furminaattori

Tehokkaalla pohjavillan- ja irtokarvanpoistajalla saa ylimääräiset koiran karvat pois vahingoittamatta muuta turkkia.

6. Kumiharja

Kumiharjalla saa harjattua tehokkaasti karvat huonekaluista ja vaatteista.

koirat karvat sohvalla

7. Turkinhoitohanska

Silitä koiraa hanskalla ja saat harjattua sen samalla. Irtokarvat lähtevät turkinhoitohanskalla hyvin pois, ja jos koira ei tykkää harjoista, tämä hanska ei vaikuta ensinäkemältä siltä.

Tutustu Dogium-verkkokaupan valikoimaan

8. Kumisuka

Kumisuka imee karvat harjasten tyveen tiukaksi kasaksi, eikä levitä harjatessa karvoja pitkin poikin. Harjakset ovat myös pehmeitä ja tylppiä, joten kumisuka on hellävarainen väline harjaamiseen. Kumisuka sopii parhaiten lyhytkarvaisille koirille.

9. Imuroi kotisi – ja koirasi

Imureihin saa erilaisia suulakkeita, joilla saat karvat pois tekstiileistä. Myös koiraa voi imuroida tietyllä suulakkeella, jos koira vaan antaa. Myös käsi-imuri on loistava pikaiseen siistimiseen, jos imuria ei jaksa kaivaa esiin.

10. Ikkunanpesulasta

Loistava väline saada koirankarvat matosta, sohvasta ja autosta. Kaikilta tasaisilta pinnoilta karvat saa helposti kerättyä ikkunanpesulastalla. Sen jälkeen ne voi nyppiä kasana roskiin tai imuroida.

11. Pese koira

Koiran pesu on aina hyvä vaihtoehto saada irtokarvat pois. Muistathan tyhjentää lattiakaivon niistä!

Lue artikkeli kuinka saat koirasikin siivoamaan 🙂

Klikkaa itsesi alta jouluisille lemmikkimessuille !

lemmikkimessut
Suositut virtuaaliset lemmikki-joulumessut lähestyvät! Klikkaa itsesi FB-ryhmään mukaan! Luentoja, arvontoja, huutokauppoja ja tietysti mahtavia tarjouksia!

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti