fbpx

Pitäisikö Suomen koirapuistojen ottaa mallia Virosta?

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Dogiumin koiratiimi tutustui huhtikuussa virolaiseen koirakulttuuriin. Emme voineet olla huomaamatta Tallinnan keskustassa sijaitsevaa koirapuistoa, joka eroaa huomattavasti useista koirapuistoista Suomessa.

Suomessa koirapuistot sijoitetaan usein paikkoihin, joissa ei ole runsaasti ihmisiä eikä liikennettä. Syrjässä sijaitseva koirapuisto takaa ehkä rauhallisuuden, mutta kaipaavatko koirakot välillä kaupungin vilinää koirapuistossa? Suomen puistoissa ei usein ole myöskään mitään aktiviteetteja, vaan koirapuistot koostuvat lähinnä muutamasta puusta ja penkistä.

Luonnon äärellä olevat koirapuistot ovat rauhallisia paikkoja, mutta koiran olisi hyvä tottua myös kaupungin hälinään. Mikäs sen parempaa harjoitusta koiran kuuliaisuudelle kuin luokse tulo-käskyt hälinässä, jonka aiheuttavat autot, ihmiset ja koirat.

 

Eräs Tallinnan koirapuistoista sijaitsee keskustan läheisyydessä, noin 700 metriä Viru-hotellista. Isossa ja viihtyisässä ”Poliisin tarha” (viroksi Politseiaed) nimisessä puistossa on kuntoilulaitteiden ja skeitti- ja leikkipuiston lisäksi siisti koirapuisto agilityesteineen. Muutama agilityeste tekee koirapuistosta heti joillekin koirille mielekkäämmän virikkeiden avulla.

Kaupungin äänet ja tunnelma ovat koirapuistossa läsnä. Lapset ja perheet ihastelevat leikkimisen ohella koiria aidan takaa. Puistoon voi selkeästi tulla koko perhe nauttimaan kesäpäivästä.

Tallinnan koirapuiston sijainti on lähellä kaikkea: ihmiset koirineen pääsevät helposti paikan päälle. Suomessa monet koirapuistot ovat pitkien matkojen päässä asutuksesta, jolloin matkat on usein taitettava autolla. Myös monet koirapuistot ovat niin syrjässä, että siellä saa usein koiransa kanssa olla yksin, jolloin koirakontaktit jäävät saamatta.

Koirapuiston keskiosassa on hiekkapohjainen alue, johon agilityesteet on sijoitettu. Pohja on hieman raskas, mutta pehmeä. Puoli on sopivan matala ja hyppyeste säädettävä. Kaikki esteet ovat ehjiä ja siistejä, kuten koko puisto muutenkin. Suosittelemme ehdottomasti testamaan, jos liikutte Tallinnassa koirien kanssa.

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti