fbpx

Oletko ihmetellyt, miksi koirasi syö ruohoa?

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Ruohon syönti on yleistä koirilla ja aivan normaalia käytöstä. Koirat syövät ruohoa monista eri syistä ja yleensä asiasta ei tarvitse koiranomistajana huolestua, sillä ruohon syönti on melko turvallista. Ruohon syömisestä on useita eri teorioita eikä siihen löydy aina varmuutta.

Ravinto

Koira saattaa syödä ruohoa ihan vain maun vuoksi. Koirat ovat lähes kaikkiruokaisia ja jotkut koirat pitävät nurmikon mausta, toiset eivät. Ruohon on arveltu myös antavan koirille tärkeitä vitamiineja sisäloisten häätöön.

Koiralla voi olla myös jokin ravitsemuksellinen puute, jonka vuoksi kannattaa tarkistaa koiran ruokavalion laatu sekä annoskoot, jos ruohon syönti on yleistä. Esimerkiksi liian suuri hiilihydraattipitoisuus koiran ruokavaliossa saattaa ärsyttää suolistoa.

Tylsyys

Jotkut koirat, kuten pennut, saattavat purkaa tylsyyden aiheuttamaa turhautumistaan tuhoamiseen ja syömiseen. Näissä tapauksissa nurmikko on ajanvietettä koiralle samalla tavalla kuin huonekalujen tai kenkien syöminenkin.

Vatsavaivat

Ruoho edistää ruoansulatusta. Koira voi syödä ruohoa vatsavaivoihin ja osa koirista myös oksentaa ruohonsyönnin jälkeen. Ruohon oksentaminen saattaa johtua siitä, että ruohonkorret kutittavat koiran kurkkua. Runsas ruohon oksentaminen muun muassa kuluttaa hammaskiillettä.

Jatkuva ruohon syönti saattaa kieliä muustakin terveydellisestä vaivasta kuin kipeästä mahasta, kuten nielun alueen ärsytyksestä.

Haittavaikutukset

Kaikessa on kohtuutensa. Liika ruohon syönti voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan tukkeutumisen. Ruohon syöminen on epänormaalia, jos siitä tulee maanista eli koira syö ruohoa heti ulos päästyään tai pyytää jopa yöllä pääsyä ulos ruohon syöntiin.

Jotkin lannoitteet, hyttysmyrkyt tai muut torjunta-aineet voivat myös tehdä nurmikosta koiralle vaarallisen syötävän. Koiran ruohon syöntiä tulee pitää silmällä ja jos se muuttuu epänormaaliksi, olisi koira hyvä viedä eläinlääkäriin.

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti