fbpx

Muistomerkki lemmikin viimeiselle leposijalle

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Muistomerkki lemmikin viimeiselle leposijalle. Kun lemmikki siirtyy ajasta ikuisuuteen, Cheriestiltä saat kauniin ja kestävän muistomerkin.

Rakkaan lemmikin kuolema on usein erittäin raskas menetys omistajalleen ja perheelleen. Poisnukkunut lemmikki on mahdollista haudata eläinten hautausmaalle, tai vaikkapa oman mökin tai talon pihalle. Cheriestin tarina alkoikin, kun yrittäjähenkinen Jonna sai tuttavaltaan pyynnön suunnitella kauniin ja tyylikkään muistomerkin rakkaan koiransa viimeiselle leposijalle.

Tämä sai Jonnan muistelemaan omaa, maailman parasta, jo vuosia sitten menehtynyttä koiraansa, Cheriä. Vaikka Cherin poisnukkumisesta oli jo vuosia, ei varsinaista hautapaikka ollut, jossa rakasta ystävää olisi voinut käydä muistelemassa. Muistomerkki antoi mahdollisuuden paikalle, jossa muistella vanhaa ystävää.

– Mietin, että varmasti moni muukin ajattelee samoja asioita. Lemmikin menehdyttyä jäljelle jää kauniit muistot ja valokuvat, mutta muistamista haluaisi toteuttaa myös konkreettisemmalla tavalla. Muistopaikalle voisi viedä vaikka jouluna kynttilän tai istuttaa kesällä kauniita kukkasia.

Jonna Sirkkiä, Cheriestin yrittäjä

Idea muistomerkistä ja Cheriestistä syttyi oman koiran kuoleman jälkeen

Tästä ajatuksesta alkoi Cheriestin tarina. Itse tuotteen Jonna suunnitteli opiskellessaan muotoilijaksi. Mallioikeuden hän haki tuotteelle heti, vaikka itse verkkokaupan rakentaminen, sekä toimitusvarmuuden takaaminen veikin aikaa.

– Muistomerkki on itse suunnittelemani ja sille on myönnetty Patentti- ja rekisterihallituksen mallioikeus. Muotokielessä olen hakenut tyylikkään yksinkertaista muotokieltä. Tärkeä pointti oli, että muistomerkki on personoitavissa lemmikin mukaan. Tämän vuoksi lemmikin laji ja rotu, muistomerkkiin tuleva teksti ja värit ovat valittavissa kätevästi ostohetkellä.

Yrityksen nimeä miettiessään, sitä ei oikeastaan ollut vaikea päättää. Nimellähän on syvempi ja kaunis merkitys, mikä kietoutuukin täydellisesti tuotteiden kanssa yhteen.

– Nimi on tullut oman, kauan sitten edesmenneet koirani Cherin mukaan. Halusin yritykseni nimessä esiintyvän sanan Cheri ja loppujen lopuksi siitä muodostui Cheriest. Oikeastaan tässä on hauska sanaleikki; Chéri tarkoittaa ranskaksi rakas tai kulta. -est päätteen lisäyksestä tulee mieleen rakas-sanan vertailumuotoon englanniksi; Rakas, Rakkaampi, Cheriest!

Muistomerkkien lisäksi Cheriest tekee myös minifiguureita, nimilaattoja valitsemalla kirjoituksella

Jonna tekee asiakkaan toivomuksesta myös uniikin figuurin

Koirarotuja ja lemmikkilajeja löytyy tänä päivänä varmasti jokaisen makuun, joten kaikkien rotujen ja lajien ylläpito valikoimassa vielä tässävaiheessa on haasteellista. Mikäli asiakkaan etsimää rotua/lajia ei valikoimasta vielä löydy, on myös mahdollista tilata figuuri toivotulla kuvalla. Myös täysin uniikki figuuri omasta lemmikistä onnistuu, eikä sitä jätetä valikoimaan.

Eläinfiguurit saivat Jonnan ideoimaan myös muita vastaavanlaisia tuotteita lemmikeille, nimittäin nimikylttejä. Nimikyltit saa myös eläinfiguureina, joihin saa esimerkiksi lemmikin nimen ja puhelinumeron. Nimikyltit ovat muistokyltin tapaan erittäin kestäviä ja soveltuvat suomen haastavaan ja vaihtelevaan ilmastoon, näin ne ovat erittäin monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä.

– Toteutan myös pyynnöstä hyvin matalalla kynnyksellä uusia rotuja ja eläinlajeja. Näistä eläinfiguureista jalostui toinen tuote; nimikyltit. Nimikyltit ovat monikäyttöisiä, pieniä (korkeus 4 cm), eläinfiguureja joihin saa vapaavalintaisen tekstin. Väri- ja fonttivalikoima on sama, kuin isomissa muistomerkkifiguureissa. Nimikyltit soveltuvat tuhkauurniin, merkkaamaan koiran valjaita, kissan kuppia, hevosen päitsiä jne.

Tuotteen yksi tärkeä ominaisuus on myös kestävyys Suomen sääolosuhteissa. Muistomerkki on tarkoitettu ulkokäyttöön lemmikin haudalle tai muulle muistopaikalle. Muistomerkin paikka siis kannattaa valita huolella, että se on rauhallinen ja tarkoituksensa mukainen. Minulla oli ajatus, että muistomerkki sulautuisi ympäristöönsä ja sen edustalle saisi kauniita kukkia, vaikka köynnöskasvin kiipeämään muistomerkin tankoja pitkin.

Muistomerkki on kaunis ja kestävä muisto lemmikin haudalle

Vaikka Cheriestin tarina onkin melko tuore, on kysyntää tuotteille jo ollut.

– Itselleni tärkeitä asioita ovat myös yhteistyö hyvien tahojen kanssa. Odotankin mielenkiinnolla Dogiumin kanssa alkavaa yhteistyötä, sillä se on täysin uusi palvelukokonaisuus koiraharrastajille. Tuotteiden jälleenmyyntiä löytyy myös tällä hetkellä kahdesta eläintuhkaamosta (Metsäkulman Eläintuhkaus/Iitti ja Sateenkaarisillan Pieneläinkrematorio/Loppi), jossa on myös mallikappaleita tuotteista nähtävillä.

 

muistomerkki kestää sään vaihteluita

Cheriestin valikoimaan pääset tutustumaan TÄÄLTÄ

Leluja, petejä ja muuta mukavaa löydät Dogiumin verkkokaupasta!

Lue artikkeli koirien ravitsemusneuvojan mietteistä

Cheriestin sivuille

 

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti