fbpx

Leikkimielinen koiranäyttely match show sopii kaikille koirille

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Match show on leikkimielinen koiranäyttely, johon tavallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäiset, -rotuiset ja -näköiset koirat: myös sekarotuiset, purentavikaiset tai leikatut.

Ilmoittautuminen match show-tapahtumiin on yleensä paikan päällä, ilmoittautumismaksu on 5-10e/koira ja järjestäjänä voi olla esimerkiksi tietyn koirarodun yhdistys tai harrastuskerho. Palkinnot on hankittu usein lahjoituksina ja ne ovat yleensä ruusukkeita, pokaaleja, pieniä näytepusseja sekä leluja. Parhaimmillaan palkinnoiksi on saatu haalittua viihde-elektroniikkaa tai isoja koiranruokapusseja, jos sponsorina on toiminut avokätinen lahjoittaja.

Match show’ssa yleensä koirat jaetaan pentuihin, pieniin ja isoihin koiriin sekä sekarotuisiin, mutta koska kyse on epävirallisesta tapahtumasta, järjestäjä voi päättää luokat itse. Koirat kilpailevat pareittain. Tuomari valitsee toisen parista voittajaksi, joka pääsee jatkokilpailuissa kilpailemaan luokan parhaita vastaan. Myös parin hävinnyt koira kilpailee vastaavassa ryhmäkilpailussa. Lopuksi valitaan näyttelyn kaunein, kuten oikeassakin koiranäyttelyssä.

Tapahtumissa on myös oheiskilpailuja, kuten lapsi ja lelukoira-, lapsi ja koira- sekä junior handler-kilpailu. Järjestäjä voi palkita myös parhaan pukeutujan tai tapahtuman vanhimman osallistujan.

Koiria ei lähtökohtaisesti arvostella rotumääritelmien mukaan, ja sekarotuisten kohdalla se muutoinkin on mahdotonta. Arvostelut perustuvat yleensä eläimen kuntoon, esiintymiseen sekä esittäjän ja eläimen väliseen yhteistyöhön. Virallisia arvostelusääntöjä ei ole.

Match show on oiva paikka harjoitella oikeita koiranäyttelyitä varten tai harrastaa näyttelyitä sellaisen koiran kanssa, joka ei voi virallisiin näyttelyihin mennä.

Kevät ja kesä ovat mätsärisesonkia ja niitä järjestetään päivittäin ympäri Suomea. Löydät Dogiumin tapahtumakalenterista listan match show´sta sekä muista koiratapahtumista.

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti