fbpx

Koirien liikkumismahdollisuudet monipuolistuvat

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Koira tarvitsee luontaisesti liikuntaa ja aktiviteetteja pari tuntia päivässä, aktiivinen koira tätäkin enemmän.  Jos koiralla on liian vähäiset liikkumismahdollisuudet tai toiminnan puutetta, voi energia purkautua levottomuutena ja muuna ongelmakäytöksenä. Koira saattaa repiä ja tuhota paikkoja tai haukkua yksin päivisin.

Mitä vähemmän koira pääsee toteuttamaan lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan, sitä suuremmaksi kasvaa häiriökäyttäytymisen riski. Toinen ongelma on ylipainoisten koirien määrän kasvu.

Lihavuus heikentää elämänlaatua. Ylipaino lyhentää koiran elinikää ja tuo mukanaan sairauksia, kuten nivelrikkoa, sydän- ja verisuonitauteja, insuliiniresistenssia sekä hengitystiesairauksia. Oli kyse sitten laihduttamisesta tai ihan tavallisesti koiran liikunnantarpeesta, koiralle liikkuminen on helpompaa silloin, kun se on sille mieleistä ja rodunomaista. Vapaana juokseminen virikkeellisessä ympäristössä on koiralle hyvää liikuntaa.

Koirien puuhamaa

Suomessa koirien liikkuminen vapaana on kuitenkin hyvin rajattua. Onneksi koirien liikuntamahdollisuudet kasvavat uusien palvelukonseptien myötä. Eräs uusista ja erilaisista koirien ulkoilu- ja treenialueista on puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Kellokoskella Mäntsälän tuntumassa sijaitseva Touhu & Temmellys. Koirien virikkellistämis-ja aktivointialue Touhu & Temmellys, jossa koirat voivat temmeltää vapaana turvallisesti kokonaan aidatuilla aluella.

Iso, yli kolmen hehtaarin kokoinen alue on yrittäjä Sirkka-Liisan Rajalan rakkaudella rakennettu unelma koirille. Kolmelta erilaiselta alueelta löytyy koirille muun muassa kantometsä onkaloineen, sporttirata eri maastokorkeuksilla, tokokenttä, keilarata, springpull-vetorengas, heinälato, pallomeri, taitopuomeja sekä agilityrata.  Pienempi, puutarhamainen tila sopii erityisesti pennuille ja pienemmille koirille temmellykseen sekä leikkimiseen.  Myös omistajat on huomioitu laavuin ja grillein.

Kaiken hauskuuden lisäksi Touhu & Temmellys tarjoaa luonnollista painonhallintaa ylipainoisille koirille. Myös luonnon- sekä toisten koirien hajut löytyvät alueelta.

Rajalan puheesta käy ilmi rakkaus koiria ja niiden luonnollista liikkumista kohtaan. Hän korostaa koiran tarvetta liikuntaan ja leikkiin vapaasti. Alue onkin rakennettu täysin koirien ehdoilla ja niiden vaatimusten mukaan. Ja vaikka Touhu & Temmellys on vasta syksyllä 2016 avattu, Rajala ideoi jatkuvasti uusia virikkeitä alueelle ja kuuntelee myös asiakkaiden toiveita.

Touhu & Temmellys on suosittu niin yksittäisten koiranomistajien kuin kerhojen ja rotuyhdistysten keskuudessa. Rajala toivoo, että kaikenlaiset koirat kotikoirista harrastuskoiriin sekä niiden omistajat löytäisivät palvelun, mutta muistuttaa, että aika pitää varata aina etukäteen.

Tutustu ja varaa aika koirien touhumaahan täältä!

Kuvat: Touhu & Temmellys

 

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti