fbpx

Tämän vuoden koiratrendit

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Monelle koira on yksi perheenjäsenistä ja se näkyy myös koiraihmisille suunnattujen tuotteiden ja palveluiden tarjonnassa – myyntitilastoista puhumattakaan.

Koiran omistaminen heijastuu vahvasti elämäntyyliin ja jokapäiväisiin valintoihin, kuten myös toisinpäin. Terveystietoiset hemmottelevat koiraansa luomuruualla ja tekniikkanörtit uusimmilla high tech –leluilla. Pitkää työpäivää tekevät voivat turvautua esimerkiksi ammattimaisten koirahoitajien, koirien ulkoiluttajien ja koirille suunnattujen päiväkotien palveluihin.

Suurin trendi on kaikille koiranomistajille kuitenkin yhteinen – halu tarjota koiralle parasta mahdollista elämää.

Lue, mitkä ovat trendikkäimmät asiat koiramaailmassa vuonna 2017:

Koirarodut

Kennelliiton tietojen mukaan Suomen suosituimpina rotuina porskuttavat vuodesta toiseen labradorinnoutaja, suomenajokoira ja jämtlanninpystykorva. Yksittäisten rotujen lisäksi on havaittavissa myös muita trendikkäitä suuntauksia:

Allergisoimattomat koirarodut. Hypoallergiset rodut, kuten esimerkiksi yorkshirenterrieri, portugalinvesikoira ja maltankoira, kasvattavat tasaisesti suosiotaan. Koiraa hankittaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että mikään rotu ei ole täysin allergisoimaton. Toisista koirista lähtee vähemmän karvaa ja sen koostumus on erilaista, mistä johtuen myös allergiaa aiheuttavan ihohilseen määrä vähenee.

Isot rodut. Jättiläismäiset nallekarhut, kuten esimerkiksi berninpaimenkoirat, soveltuvat usein hyvin lapsiperheeseen ja tarjoavatkin kokonsa sekä luonteensa puolesta koko perheelle enemmän rakastettavaa.

Kodittomat ja katujen kasvatit. Rescuekoirien suosio on kasvanut viime vuosina huimasti. Oikean koiran ja omistajan kohdatessa tilanteessa voittavat kaikki – koditon saa vihdoinkin rakastavan kodin ja omistaja kiitollisen koiraystävän sekä palasen parempaa omaatuntoa. Pidäthän mielessä, että rescue-koirien taustoista ei aina ole tarkkaa tietoa sekä ne vaativat usein aikaa ja kärsivällisyyttä sopeutuakseen uuteen elämään kotikoirana.

Tekniikka ja apuvälineet

Modernit koiranomistajat varustelevat niin koiransa, kotinsa kuin kännykkänsä uusimmalla huipputekniikalla.

Wifi-kamerat ja herkkupalojen annostelijat. Mitä koira puuhailee kotona? Välinetietoiset koiranomistajat rakastavat vempaimia, joilla koiran elämää voi seurata ja ohjailla – etänä ja langattomasti.

GPS- ja aktiivisuusseurantalaitteet. Näille povataan suurta menestystä tänä vuonna. Uusia malleja valuu markkinoille solkenaan ja mitä helpommin ja edullisemmin laitteita on saatavilla, sitä useampi koira(nomistaja) niitä tulevaisuudessa tulee käyttämään.

Älykoirankopit. Kyllä, luit oikein. Miltä kuulostaa koirankoppi, joka soittaa rauhoittavaa musiikkia koiran sisällä ollessa ja jonka akustiikka on varta vasten suunniteltu pitämään ukkosenjylinä ja ilotulitusrakettien ääni seinien ulkopuolella? Vastaus: täydelliseltä.

Koiraihmisten oma sosiaalinen media. Väisty, Tinder! Tänä vuonna sosiaalisessa mediassa mennään ihan koiriksi.

Sovellukset. Kaipaatko apua koiran ulkoilutukseen? Mietitkö, minkä ravintolan terassille myös nelijalkaiset ovat tervetulleita? Monet start-up yritykset ja sovelluskehittäjät ovat havahtuneet koirabisneksen potentiaaliin. Nykypäivänä lähialueen koirapalvelut ovat helposti löydettävissä ja vertailtavissa erilaisten mobiiliapplikaatioiden kautta.

Koiran ruokinta

Tältä näyttää trenditietoisen koiran ruokakupissa vuonna 2017.

Terveelliset ainesosat. Ihmisten keskuudessa yhä voimistuva terveysruokavillitys heijastuu entistä enemmän myös koirien ruokintaan. Avainsanat ovat luomu, tuoreus ja terveellisyys. Joko teillä tarjoillaan rekulle lähituotettua lohta tai luomukookosöljyä takaamaan turkin kiilto? Myös viljattomuus ja gluteenittomuus ovat kovassa nousussa.

Villi luonto kutsuu. Raakaravinto on ollut kautta aikojen koirille luontainen tapa syödä. Edistyksellisimmät lisäävät koiriensa illalliseen villiyrttejä, kuten esimerkiksi nokkosta.

Eksoottiset proteiininlähteet. Trendivainuiset koiranomistajat metsästävät (lihatiskeiltä ja pakastealtaista) villisikaa, jänistä, ankkaa tai jopa kengurua. Nam?

Terveys ja hyvinvointi

Koirien terveyteen ja hyvinvointiin panostetaan nyt enemmän kuin koskaan.

Luontaistuotteet ja homeopaattiset valmisteet. Vaihtoehtoiset hoitotuotteet ja lisäravinteet ovat rantautuneet myös koirien lääkekaapeille ja ruokakuppeihin.

Probiootit. Moni tietää jo, että suoliston hyvinvointi on yksi kokonaisvaltaisen terveydenhoidon kulmakiviä. Tämä pätee myös koiran hyvinvointiin ja koirille kehitetyt probioottivalmisteet valtaavat markkinoita purkki kerrallaan.

Koirien henkiset palvelut. Mitä koirat oikeasti ajattelevat? Vastauksia hakiessaan koiranomistajat turvautuvat jokaiseen tarjolla olevaan vaihtoehtoon käyttäytymisterapiasta reikihoitoon.

Elämäntapa

Monelle koira on elämäntapa, tai ainakin oma elämäntyyli heijastetaan osaksi koiranhoitoa.

Koiraystävälliset työpaikat. Vuonna 2017 kukaan ei enää hämmästy, jos työpaikkailmoituksessa mainitaan mahdollisuus ottaa koira mukaan töihin. Oma toimistokoira on lähes itsestäänselvyys jokaisessa itsensä vakavasti ottavassa punavuorelaisessa luovan alan toimistossa.

Koiran ottaminen mukaan… minne tahansa. Jokainen hetki on parempi koiran kanssa vietettynä. Koira osallistuu, oli kyseessä sitten illallinen tai hääkuvaus.

Koiraurheilu

Luonnonmukainen liikunta. Siinä missä trendikkäimmät crossfittaavat, ilmajoogaavat tai tekevät luolamiestreenejä lähimetsässä, myös koirapuolella voi hyvin lajit, joissa koira pääsee toteuttamaan luontaisia vaistojaan: koiraparkour ja nenätyöskentely, pari mainitaksemme. Yhteiset vaellusretket koiran kanssa ovat nyt myös must!

Muut koiramaiset trendit

Ihmismäiset koirannimet. Unohdetaan Mustit, Rekut ja Tessut – nykypäivänä koirat nimetään kuin lapset. Erikoisuudentavoittelu, julkkisnimet ja luontoelementit ovat vahva trendi myös koiramaailmassa. Älä siis ihmettele, jos koirapuistossa huudellaan Tuikku-Tähteä, Aada-Emiliaa, Robinia tai Poutapilveä.

Koirat SoMe-tähtinä. Monelta koiralta löytyy nykyisin oma Instagram- tai Facebook-tili – ja enemmän seuraajia kuin omistajaltaan.

Koiragroidut huonekalut. Sohvaan integroitu koiranpeti? Nykyisin koirakin on mahdollista mätsätä kauniisti sisustukseen.

 

Teksti: Dogimedia

Lähteet:

Rover https://www.rover.com/blog/press-release/rover-com-fetch-list-top-items-pet-parents-will-crave-2017/

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti