fbpx
koirankarva

Valtaavatko koirankarvat kotisi? Näillä vinkeillä pääset varmasti karvoista eroon

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Koirataloudessa täytyy siivota usein, jos haluaa pitää kotinsa puhtaana. Välillä se on kuitenkin vaikeaa, sillä koirankarvat jäävät kiinni huonekaluihin ja tekstiileihin. Kokosimme vinkkejä saada koti varmasti puhtaaksi koirankarvoista!
1. Kumihanskat

Hanskat käteen, kastele ja ala keräämään koirankarvoja. Kuminen ja märkä hanska poistaa karvoja loistavasti esimerkiksi matosta.

2. Tarrarullat ja erilaiset teipit

Näillä välineillä irtokarvoja saa hyvin pois, mutta haittapuolena on kulutus. Tarroja ja teippejä menee suuri määrä, jos niillä rupeaa puhdistamaan esimerkiksi sohvaa. Tarrarullat ja teipit kannattaa siis säästää esimerkiksi vaatteiden puhdistusta varten.

3. Vaahtomuovi ja karvankerääjäpallot

Pala vaahtomuovia tai karvankerääjäpallo laitetaan pyykkikoneeseen vaatteiden sekaan ja se kerää karvat vaatteista pesun aikana.

4. Kuivausrumpu

Myös kuivausrummussa lakanoista ja vaatteista lähtevät koirankarvat helposti pois.

5. Furminaattori

Tehokkaalla pohjavillan- ja irtokarvanpoistajalla saa ylimääräiset koirankarvat pois vahingoittamatta muuta turkkia.

6. Kumiharja

Kumiharjalla saa harjattua tehokkaasti karvat huonekaluista ja vaatteista.

Labradorinnoutaja sohvalla

7. Turkinhoitohanska

Silitä koiraa hanskalla ja saat harjattua sen samalla. Irtokarvat lähtevät turkinhoitohanskalla hyvin pois, ja jos koira ei tykkää harjoista, tämä hanska ei vaikuta ensinäkemältä siltä.

8. Kumisuka

Kumisuka imee karvat harjasten tyveen tiukaksi kasaksi, eikä levitä harjatessa karvoja pitkin poikin. Harjakset ovat myös pehmeitä ja tylppiä, joten kumisuka on hellävarainen väline harjaamiseen. Kumisuka sopii parhaiten lyhytkarvaisille koirille.

9. Imuroi kotisi – ja koirasi

Imureihin saa erilaisia suulakkeita, joilla saat karvat pois tekstiileistä. Myös koiraa voi imuroida tietyllä suulakkeella, jos koira vaan antaa. Myös käsi-imuri on loistava pikaiseen siistimiseen, jos imuria ei jaksa kaivaa esiin.

10. Ikkunanpesulasta

Loistava väline saada koirankarvat matosta, sohvasta ja autosta. Kaikilta tasaisilta pinnoilta karvat saa helposti kerättyä ikkunanpesulastalla. Sen jälkeen ne voi nyppiä kasana roskiin tai imuroida.

11. Pese koira

Koiran pesu on aina hyvä vaihtoehto saada irtokarvat pois. Muistathan tyhjentää lattiakaivon niistä!

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti