fbpx

Koiran uittaminen virkistää helteellä ja nostaa kuntoa

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Suomen järjestyslain mukaan koiria ei saa viedä yleisille uimarannoille, mutta kuitenkin muissa vesistöissä koiran uittaminen on pääsääntöisesti sallittua. Uinti on hyvää liikuntaa sekä virkistää kuumalla säällä, joten koiran uittaminen on kaikin puolin suositeltavaa.

Toiset koirat, kuten noutajat, voisivat elää vedessä ja uida siellä aamusta iltaan, jos se olisi vain mahdollista. Kaikki koirat eivät kuitenkaan pidä vedestä ja uimisesta. Koiran pelätessä tai vastustellessa kovasti veteen menemistä, ei koiraa pidä väkisin pakottaa kastautumaan. Namipaloilla houkuttelulla tai keppien heittelyllä veteen voi kuitenkin olla jotain hyötyä koiran rohkaisussa uimiseen.

Uinti sopii monelle koiralle ja onkin erinomainen liikuntamuoto. Uintia suositellaan kunnon ylläpitämiseen, kehittämiseen sekä joidenkin leikkausten tai sairauksien jälkihoitoon.

Ensimmäisten uintikertojen yhteydessä koiralla olisi hyvä pitää pelastusliiviä. Sen lisäksi, että liivi suojaa koiraa hukkumiselta, se saattaa auttaa koiraa saavuttamaan oikeanlaisen uintitekniikan tai -asennon. Koiraa olisi myös hyvä pitää pitkässä remmissä ensimmäisten uintikertojen aikana, sillä se helpottaa koiran nostamista ylös vedestä siinä vaiheessa, kun koira näyttää väsyneen uimiseen.

Vesistöissä ja uima-altaissa ei uinti ole aina kuitenkaan pääasia; jotkut koirat osaavat nauttia vedestä ilman uimistakin! Katso alla olevat video vettä rakastavasta huskysta, joka ei näytä haluavan oppia uimaan:

 

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti