fbpx
koira pukeutuminen koiravaate

Koira – lemmikki vai asuste?

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Koiran pukeminen erilaisiin suojavarusteisiin on järkevää kurasäällä tai meillä Suomen pakkasissa, mutta kaikille koiran pukeminen ei ole järkivalinta. On tapauksia, joissa omistaja hurahtaa koiransa pukemiseen mitä ihmeellisimpiin asuratkaisuihin lähinnä omaksi ilokseen. Missä kulkee raja, vai onko sellaista olemassakaan?
 

Netistä koiralleen voi löytää melkeinpä mitä tahansa. On pyjamia, kylpytakkeja, farkkuja, hattuja, huppareita, röyhelöhameita ja kustomoituja painatuksia t-paitoihin, puhumattakaan naamiaisasuista ja hääpuvuista. Moni sortuu söpöilemään varsinkin pienten koirien kanssa, mutta missä kulkee raja?

Julkkiskoira Boo on hyvä esimerkki koiraharrastajien muotiin hurahtamisesta. Boolla on Facebookissa yli 17 miljoonaa seuraajaa, ja moni ihannoi koiran ”tyyliä”. Boo ja kaksi muuta koiraa poseeraavat Facebook-kuvia varten joskus mitä muodikkaimmissa asuissa ja tykkääjiä riittää..

Jos koira ei pukemisesta kärsi henkisesti eikä fyysisesti, onko hörsylöihin pukeminen siinä tapauksessa ok?

Boo_FB

Amerikassa julkkikset ovat hurahtaneet pieniin koiriin, joita on kätevä kantaa käsilaukussa tai sylissä. Tietyt kasvattajat pyrkivät jalostamaan mahdollisimman pieniä yksilöitä, ja mitä pienempi koira, sen suurempi hinta. Pienten koirien hemmottelussa ja pukemisessa erityisesti on kunnostautunut miljoonaperijätär Paris Hilton.

Paris Hilton koirineen

Mutta tämänkaltainen koiravillitys ei ole pelkästään Hollywoodin trendi. Esimerkiksi Japanissa koiramuodista on tullut viime vuosina valtava bisnes. Joidenkin tilastojen mukaan japanilaisilla on nyt enemmän lemmikkejä kuin lapsia, ja perinteisten vaatekauppojen sekaan katukuvaan ovat ilmestynyt valtavat koiramuotiin keskittyneet kaupat.

Koiramuoti on vallannut myös netin. Toinen toistaan monipuolisempia vaatekauppoja löytyy googlaamalla, ja vaatteita voi selailla kategorioittain samaan tyyliin kuin meille ihmisille.

Monelle muotikoiralle on perustettua tilejä sosiaaliseen mediaan. Seuraajia riittää, ja useat postaavat kuvia uusista asuista lähes päivittäin. Esimerkiksi pelkästään hashtagilla #dogfashion Instagramista löytyy yli 185 tuhatta kuvaa vaatteisiin puetuista koirista.

Koiramuotiin erikoistunut Pettecoats tarjoaa tavaraa laidasta laitaan.
Koiramuotiin erikoistunut Pettecoats tarjoaa tavaraa laidasta laitaan.
thedaldal_s2
Kääpiökoiran prinsessa-asu

 

charliethesiamesecat
Chihuahua poseeraa kameralle

 

Kuvalähteet:

  1. I, Lilly M [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY-SA 2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons
  2. Boo-koiran Facebook-sivu
  3. Paris Hilton Instagram
  4. Pettecoats.com
  5. thedaldal_s2 Instagram
  6. Jewlebean and Wheels Instagram

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Yksi kommentti artikkeliin “Koira – lemmikki vai asuste?”

Jätä kommentti