Chihuahuan hyvät ja huonot puolet

Etusivu Foorumit Koirarodut Chihuahuan hyvät ja huonot puolet

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jonna Ahola 2 vuotta, 7 kuukautta sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #30313

  Jere Mäkinen
  Osallistuja

  Mietin chihuahuan hankintaa vuoden sisällä. En tunne itse yhtäkään chihuahuan omistajaa, joten kyselen täältä vähän niiden piirteistä.
  Minulla on nelivuotias tytär, kultainennoutaja ja asumme rivitalossa. Sopisiko chihuahua meidän perheeseen ja kertokaa muutenkin rodusta risuja ja ruusuja!

 • #38554

  TerRiff1
  Osallistuja

  No.. Oman kokemukseni perusteella chihuahuan hyvät puolet on suuri älykkyys (kyllä vain, fiksuja ne on!) ja yksilöllisyys (kaikilla tuntemillani chihuilla on ollut ihan omanlaisensa luonne) ja suloisuus

  Huonoja puolia on sitten huono terveys (ei mikään pikkujuttu.. Hampaat, polvet, snorttauskohtaukset varmaan yleisimpiä) ja on todennäköisesti epäsosiaalinen/uhoaa muille koirille (paitsi saman rotuisille! Niistä tykkää, on siis rasisti?)

  Mitään varsinaisia turhanräksyttäjiä ei chihut minun mielestä ole juuri koskaan. Ihania koiria, oikeastaan noi terveysongelmat on ainut syy miksen chihua enää itselleni halua.

 • #38933

  Jonna Ahola
  Osallistuja

  Aika moni chihu on oikeesti älykkäitä, mun chihu on innokas ja nopee oppimaa uusii asioita! Mut tosiaan voi olla vähän arkoja ja säikähtää helposti, että kannattaa ehkä valistaa tyttöä että ei juokse koiraa kohti yhtäkkiä tai säikäyttele 🙂

  Ja tosiaan terveysongelmia on, polvet ehkä yleisimmät..

 • #32456

  Jere Mäkinen
  Osallistuja

  Juu no auktoriteettia on ainakin lapseen. Meidän kultainennoutaja ei paljon auktoriteettia tarvitse, on niin tottelevainen ja kiltti tapaus ilman sen kummempaa koulutusta taustalla. Ehkä me selvitään tytön kanssa chihuahuasta.

  Kerran selvittiin 2 viikkoa kaikille talomme ohi kulkeville ihmisille ja eläimille räksyttävästä kääpiöpinseri-hoitokoirasta. Laitettiin verhot kiinni aina kun alkoi räksyttää ja siitä koira ei tykännyt, kun ei nähnytkään enää ulos. Koira tajusi, että aina kun räksytys alkaa, laitan verhot kiinni ja käsken koiran alas sohvalta. Sillä taisi olla niin tylsää, kun ei voinut vahdata ohikulkijoita, että räksytys loppui ja muuttui harmittomaan tuhahteluun.

  Eikö näillä molemmilla roduilla ole tapana räksyttää ja vähän pelätä/komentaa vieraita?

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.