8kk eikä vieläkään sisäsiisti

Etusivu Foorumit Koiran kouluttaminen 8kk eikä vieläkään sisäsiisti

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Janne 2 vuotta, 7 kuukautta sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #30077

  Janne
  Osallistuja

  Mulla on 8kk ikäinen bullmastiffi ja se ei ole vieläkään sisäsiisti. Tai en tiiä onko sisäsiisti oikea käsite, sillä se tekee tarpeensa sisälle vain ollessaan yksin kotona (ja kerran mielenosotukseksi kun olin parvekkeella).

  Uroskoiran pöksyjä ja erilaisia ”karkottavia” tuoksuja kodissa on molempia kokeiltu. Se on ihan sama oonko tunnin vai 8 tuntia pois niin kämpässä haisee sonta kun tuun takasin. Sen näkee koiran naamasta, että katuu sisälle tarpeiden tekemistä ilman että sanoiskaan mitään. Sitäkin oon kokeillut, ignoorausta ja päin vastoin jälkikäteen ojentamista. Ei mitään eroa, sama toistuu seuraavana päivänä kun lähen himasta.

  Ei oo kyseessä mikään johtajuuskiistakaan. Se ei ikinä komenna mua tai ylipäätään ketään vaan näyttää kyllä tietävän kaapin paikan hyvin. Kaikki temput ja komennot sujuu myös ilman nameja näppärästi. Et sellanen ote koiraan kyllä on olemassa.

  Mä en tiiä mitä pitäis tehdä. Kaikki vinkit on enemmän kuin tervetulleita!

 • #32460

  Tiina Mäkinen
  Osallistuja

  aika mielenkiintonen tapaus…ootko jättäny sen johonkin yhteen huoneeseen vai onko sillä pääsy ulko-ovelle / mahdollisen ikkunan luo?
  meidän entinen bullmastiffi sekos jos se ei saanut olla ikkunan luona kytiksellä kun tullaan himaan. se osas tiettyyn aikaan aina odottaa meitä himaan, ja kerran meillä vaihettiin järkkää olkkarissa ja sohva ei ollutkaan enää ikkunan vieressä. sillon oli kengät syöty ja pari tyynyä tuhottu.. vaihettiin sisustus takas ennalleen 😀

 • #38552

  TerRiff1
  Osallistuja

  Heip!

  Voi ehkä olla lievää eroahdistusta. Tai sitten ollut liian pitkiä aikoja yksin (yli pidätyskyvyn) ja siksi oppinu yksinollessaan tekemään sisään.

  Ehkä voisit kokeilla että kunnon lenkin jälkeen pieneksi ajaksi yksin, ja sen jälkeen uudestaan ulos. Ulkoiluja niin paljon että rakko ja suoli on kunnolla tyhjät aina sisällä ollessa. Ja jotenkin pitäisi lievittää sitä ahdistusta, jos sitä on, mutta siihen en osaa oikein sanoa mitään. Ehkä jotain rauhoittavaa tekemistä, kuten luita purtavaksi? Radio? Rauhallista musiikkia? Feromoneja?

  Tietty jos töissä pitää käydä, niin vaikea lähteä noiden lyhyiden poissaolojen kautta harjoittelemaan. Ehkä joku hoitaja tai ulkoiluttaja? Joiltain koiranomistajilta olen kuullut että ei kannata aamulla tehdä liianpitkää tai aktiivista lenkkiä, tai koira jää liian virkeänä työpäiväksi kotiin. Jos on eroahdistusta, niin semmonen ylivireystila on tietty paha. Joten tarpeeksi pitkä mutta rauhallinen lenkki ennen yksinjäämistä?

  Torumiset kaiketi kannattaa unohtaa. Paljon kärsivällisyyttä peliin. Mun koira oli myös todella hidas oppimaan (oli yli vuoden ikäisenä vasta luotettava!), mutta sen ongelma oli päinvastainen – yksin ollessaan jaksoi kyllä pidätellä, mutta kun olin kotona, niin teki sisään jos en jostain erittäin hienovaraisesta vihjeestä heti älynnyt että sillä on hätä. Tähän auttoi vain tinkimättömyys lenkkeilykurista vähäksi aikaa (heti aamulla ulos ennen kahvinkeittoa, yhtään lenkkiä ei korvata minipissatuksella takapihalla, säännölliset ajat jne). Nykyään kun koira on oppinut, niin voi jo vähän joustaakin 🙂

 • #39209

  Janne
  Osallistuja

  Ei ole pidätyskyvystä kiinni, se ei oo sisälle tehnyt kun mä oon kotona, paitsi juuri se yksi kerta kun olin partsilla. Koira oli kyllä nuorempi sillon. Ja koira osaa pyytää ulos nykyään.

  Mä testasin tuota Tiinan neuvoa ja jätin oven eteiseen auki. Nyt koira ollut tekemättä tarpeitaan sisälle VIIKON, en kyllä ole ollut pitkiä aikoja poissa himasta. Nuo pitkät lenkit sijoittuu yleensä iltaan enkä ole niiden jälkeen lähtenyt enään himasta mihkään. Kokeillaan, kun ensi viikolla olen taas pidempiä aikoja pois, että pysyykö sisäsiistinä.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.