fbpx

Espanja valmistautuu koirankakkasotaan!

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Espanjassa maan tapoihin ei ole kuulunut koirankakkojen kerääminen maasta edes isojen kaupunkien keskusta-alueilla. Malaga on ottamassa käyttöön kovat keinot katujen puhtaana pitämiseksi. Kaupungin lähes sadantuhannen koiranomistajan pitäisi käydä lisäämässä koiransa DNA tietokantaan, jonka kautta koirankakat keräämättä jättänyt omistaja voidaan jäljittää ja lätkäistä 170-500 euron sakot riippuen siitä, mihin kakka on jätetty. Isompi muistutus tulee, jos jätös löydetään yleisestä puistosta, koulun tai terveyskeskuksen läheisyydestä.

Kaikkien koiranomistajien odotetaan rekisteröivän koiransa, jos järjestelmä käyttöönotetaan. Koiran mukana pitääkin kuljettaa tunnistekorttia, jolla osoittaa, että asianmukainen DNA merkintä on tehty.

Muuallakin Espanjassa on jo alettu erilaisiin koirankakkavastaisiin toimenpiteisiin ja jätöksien määrä mm. Xativassa on vähentynyt 80 prosenttia pelkällä kyseisen rekisterin käyttöönottouhkauksella. Maan pääkaupungissa Madridissa voi saada jopa 1500 euron sakon, jos jää kiinni siitä, että kakat ovat keräämättä tai vaihtoehtoisesti voi puhdistaa katuja muutaman päivän ajan ja välttää sakon maksaminen. Espanjassa on kyllä yritetty valistaa koiranomistajia ja jakaa miljoonia ilmaisia kakkapusseja, mutta siitä huolimatta ihmiset jättävät jätökset yhä edelleen kaduille. Nähtäväksi jää toteutuvatko suunnitelmat DNA-rekisteistä!

Mitä mieltä olet? Pitäisikö Suomessakin ottaa käytäntöön vastaava DNA tietokanta ja sakottaa ihmisiä siitä, että he eivät kerää koiriensa jätöksiä?

Lähde:

http://bit.ly/2mLo2hv

http://bit.ly/2nG4EaT

 

Valaise ystäviäsikin koiratietoudella, tästä voit jakaa artikkelin eri kanaviin :) Kiitos!

Jätä kommentti